Blogg

Et sterkt team presterer bedre enn en enkeltperson!

Teamarbeid på avstand våren 2020 er den nye normalen. Det er lett å glemme fordelene med teamarbeid når vi sitter alene med laptopen på hjemmekontoret. Vi kan få følelsen av at vi er sterke alene og glemme å involvere teamet. Husk at som enkeltperson skal arbeidshverdagen din også være bærekraftig over tid. Takket være styrken som ligger i teamarbeid, holder vi oss friskere og mer fornøyde, dessuten viser forskning at vi også leverer bedre løsninger.


Forfatteren og gründeren John J. Murphy sier det slik:

«Each individual has unique gifts, and talents and skills. When we bring them to the table and share them for a common purpose, it can give companies a real competitive advantage.»

Under har vi satt opp fire punkter inspirert av Murphys bok «Pulling Together: 10 Rules for High-Performance Teamwork»:

1. Store ideer kommer ikke fra enkeltpersoner

Bak en nobelprisvinner står det for eksempel et team av kolleger, forskningsassistenter og studenter. Gjennom teamarbeid og dialog foredles konsepter og ideer. Når mennesker deler ferdigheter og kunnskap, blir det skapt løsninger som er nyttige og praktiske.

Zlatan er en fantastisk fotballspiller, men mesterskap og ligaer kan ikke vinnes uten et sterkt, samspilt lag.

2. Teamarbeid kan gjøre oss lykkeligere

Når det er åpenhet og tillit i teamet, med årlige tilbakemeldinger og gjensidig respekt, har 80 % av medarbeiderne det bedre følelsesmessig. Trivsel blant medarbeiderne kan være et mål i seg selv, men i tillegg viser forskning ved University of Warwick i England at fornøyde medarbeidere er 20 % mer produktive enn medarbeidere som ikke trives. Hvem vil vel ikke øke lykkeindeksen sin på jobben?

3. Ved å arbeide i team vokser vi som enkeltmennesker

Gjennom kunnskapsutveksling og informasjonsspredning i teamet vokser den enkelte. Kolleger med andre erfaringer kan gi oss innsikt i nye konsepter. Dessuten lærer vi av hverandres feil, slik at vi kan unngå å gjøre de samme feilene i fremtiden.

Ofte er vi heller ikke klar over vår egen atferd før en kollega gir oss konstruktive tilbakemeldinger. Det kan være ferdigheter vi kan trene på – som å bli en bedre lytter eller la andre dele ideene sine. Dette kan være nyttig både på jobben og i fritiden sammen med familie og venner.

4. Kommunikasjon øker kreativiteten

Utdaterte løsninger er ofte et resultat av at vi jobber i et vakuum. Når mennesker med forskjellige perspektiver idémyldrer, kan innovative ideer komme til overflaten. Forskning viser at dette bare kan skje når kommunikasjonen i teamet er åpen og tolerant. De mest kreative løsningene oppstår når vi har en grad av tillit som lar teammedlemmer stille «dumme» spørsmål, foreslå ideer som skiller seg ut, samt gi og motta konstruktiv kritikk.

Husk at du også tilhører et team når du arbeider alene – bruk drivkraften fra teamet ditt og involver det i det daglige arbeidet.

I Stretch Addera har vi stor tro på kraften i team. Vi velger alltid å tilby kundene våre en teamløsning i første rekke. At vi dessuten hjelper kundene med verktøy som er utviklet for å løfte teamarbeid, for eksempel Atlassian Jira, Opsgenie og Confluence, gjør det skikkelig gøy å gå på jobb! Kontakt oss gjerne for å bli en del av teamet vårt – som kunde eller kollega.

Del dette innlegget