Blogg

Skap en god onboardingprosess i Confluence

Onboarding på avstand er en utfordring

I Stretch Addera kombinerer vi nettmøter, mentorskap og Slack-grupper med onboardingprosess i Confluence.

Hos oss får hvert nye teammedlem en personlig Confluence-side med oppgaver som forenkler onboardingen. Oppgavene kan være å skrive et blogginnlegg om seg selv for at kollegene skal bli kjent med vedkommende, bestille systemtilganger, installere apper eller starte en Atlassian-sertifiseringsprosess.

Vi har stor nytte av tilbakemeldinger fra nye medarbeidere, og vår onboarding template er en levende mal som oppdateres fortløpende. Oppgaver legges til og fjernes, informasjon tilpasses og lenker oppdateres. Iblant kommer det nyheter i Atlassian-verdenen, og da får alle ansatte en oppgave på siden sin, for eksempel å utvide kunnskapen sin innen Opsgenie eller Advanced Roadmaps.

5 tips for å opprette en Confluence onboarding template:

  1. Tenk på den som en levende mal – den vil bli oppdatert over tid.
  2. Legg inn oppgaver som innebærer kontakt med kolleger – noen trinn kan gjøres manuelt for å skape et sosialt nettverk i bedriften.
  3. Bruk Confluence Task-makroen for å kunne krysse av i sjekklisten.
  4. Legg inn en page properties macro-tabell øverst i malen, slik at alle onboardingsider samles i én page property-rapport.
  5. Ha en generell base som kan tilpasses den enkeltes behov og erfaring.

Å bli en del av Stretch Addera-teamet innebærer også å bli en del av Stretchgruppen. De nye kollegene våre har de siste ukene blitt innlemmet i Stretch-familien på en ny digital måte med en hel del teamsamarbeid og utfordringer! Nysgjerrig på hvordan? –
Les mer her.

I 2020 vokste Stretch Addera med kompetanse og motivasjon ganger sju:
Robin Wassbjer, Elin Feldborg Nielsen, Jakob Larsson, Andreas Löfgren, Andreas Lärkfeldt, Robin Sundström og Sebastian ble nye kolleger. Nå starter vi 2021 med å ønske Julia Söderberg og David Björkman hjertelig velkommen!

Del dette innlegget